Olet täällä

Tietosuojaseloste

Luovutat tietoa käyttäessäsi tätä sivustoa. Tämän tietosuojakäytännön tarkoituksena on auttaa sinua ymmärtämään mitä tietoja keräämme, mitä teemme niillä tiedoilla ja miksi keräämme niitä. Koska tämä on tärkeää, toivomme sinun lukevan tämän tietosuojakäytännön huolellisesti. 

Tietosuojallasi on meille suuri merkitys, joten käytäthän hieman aikaa tutustuaksesi meidän tietosuojakäytäntöihin. Jos sinulla tulee kysyttävää, voit ottaa yhteyttä yhteydenottolomakkeella.

 Tietosuojakäytäntö

Yhteenveto

Kun jaat henkilötietojasi kanssamme, käytämme niitä esimerkiksi:

  • Tarjotaksemme sinulle sähköisiä palveluitamme 
  • Tarjotaksemme sinulle parempaa sisältöä
  • Parantaaksemme palvelumme laatua
  • Estääksemme palvelumme väärinkäyttöä

Keräämme ja saamme tietoja eri lähteistä

  • Kolmansien osapuolien tarjoamista verkkopalvelun analyysityökaluista
  • Teknisesti palvelun käytöstäsi, esimerkiksi katsomasi sivut ja sisällöt
  • Emme kerää postituslistoja emmekä harrasta sähköistä suoramarkkinointia
  • Emme luovuta tietojasi meidän yhteistyökumppaneille markkinointitarkoituksissa
  • Saatamme luovuttaa keräämiämme tietoja kumppaneillemme ainoastaan perustelluissa tarkoituksissa esimerkiksi ​palveluidemme toteuttamiseen osallistuville tahoille

Evästeet ja muut mahdolliset seurantamenetelmät

  • Käytämme evästeitä jotta voimme seurata ja analysoida palveluidemme käyttöä

Oikeus saada tieto siitä, miten ja mitä henkilötietoja käsittelemme:

  • Tietojasi säilytetään niin kauan kuin se on tarpeellista tässä tietosuojakäytännössä määriteltyihin tarkoituksiin
  • Kerromme lisää oikeuksistasi alempana

 

 Takaisin ylös

  Keräämämme tiedot

Keräämme henkilötietoja sinun itsesi antamina sekä palvelun kautta teknisten ratkaisuiden avulla.

Itse antamasi tiedot

Keräämme tietoja joita itse annat meille, esimerkiksi jos olet yhteydessä asiakaspalveluumme.

Näitä tietoja ovat:

  • Nimi
  • Sähköpostiosoite
  • Viesti

Tiedot joita keräämme kun käytät palveluamme

Keräämme teknisin ratkaisuin tietoja kun käytät palveluitamme. Esimerkiksi kun saavut palveluumme tai selaat tiettyjä sivuja palvelussamme.

Näitä tietoja ovat

  • IP osoite
  • Tietoja miten käytit palveluamme esimerkiksi miten kauan viivyit palvelussamme
  • Sijaintitietoja
  • Tietoja päätelaitteestasi esim. sen tyyppi, käyttöjärjestelmä ja versio.
  • Evästeet

Tietoja jotka saamme kolmansien osapuolten järjestelmistä

Saatamme käyttää kolmannen osapuolen analysointityökaluja.

Analytiikkatyökalut joita käytämme ovat esimerkiksi Google Analytics tai Matomo. Näillä palveluilla keräämme edellä mainitussa osiossa listattuja tietoja. 

Katso tästä miten Google käsittelee keräämiään tietoja.

 Takaisin ylös

  Miten käytämme keräämiämme tietoja

Käytämme palveluista keräämiämme tietoja tarjotaksemme, suojataksemme, ylläpitääksemme ja parantaaksemme palveluitamme. Voimme myös käyttää keräämiämme tietoja tarjotaksemme sinulle räätälöityä sisältöä, kuten käyttäjätystävällisempiä sivunäkymiä
Käsittelemme henkilötietoja tarkoin valittujen yhteistyökumppaneidemme palvelimilla monessa maassa, jolloin serverin sijainti voi olla oman asuinmaasi ulkopuolella. 

Saatamme käsitellä henkilötietojasi myös seuraavissa tarkoituksissa:​

  • Liiketoiminnan kehittämisessä ja suunnittelussa
  • Käytettävyyden varmistamisessa ja väärinkäytöksien tutkimisessa.

Emme ole vastuussa kolmansien tahojen tai muiden käyttäjien itsenäisesti suorittamasta henkilötietojen käsittelystä.

 Takaisin ylös

 Tietojen luovuttaminen kolmansille osapuolille

Henkilötietoja voidaan luovuttaa ainoastaan perusteltuja käyttötarkoituksia varten, kuten esimerkiksi palvelun toteuttamista varten.

Luovuttamisessa noudatetaan kulloinkin voimassa olevia henkilötietolainsäädännön vaatimuksia. Tietoja voidaan luovuttaa Palveluiden toteuttamiseen osallistuville tahoille, kuten sähköpostipalveluiden tarjoajille

Kerättyjä tietoja voidaan luovuttaa myös tietojen analysointiin. Voimme tarvittaessa luovuttaa käyttäjän tietoja toimivaltaisten viranomaisten esittämien vaatimusten edellyttämällä, voimassaolevaan lainsäädäntöön perustuvalla tavalla, tai Palveluiden Käyttöehtojen noudattamisen valvomiseksi ja varmistamiseksi sekä Palveluiden turvallisuuden takaamiseksi.

Tietoja voidaan luovuttaa mahdollisen yrityskaupan, ulkoistuksen tai liiketoimintakaupan yhteydessä tai muuhun taloudelliseen yhteenliittymään liittyen näiden osapuolille. Voimme luovuttaa käyttäjän tietoja myös muille kolmansille osapuolille, mikäli käyttäjä on antanut siihen suostumuksensa.

Evästeet ja seurantamenetelmät

Käytämme evästeitä ja muita vastaavia teknisiä seurantatekniikoita:

  • Tunnistaaksemme päätelaitteita
  • Kehittääksemme Palveluita edelleen
  • Seurataksemme ja analysoidaksemme Palveluiden käyttöä
  • Parantaaksemme Palveluiden laatua sekä käytettävyyttä

Eväste on seurantatekniikka jota käyttää lähes kaikki verkkosivustot. Eväste on tekstitiedosto joka sisältää yleensä nimettömän ja yksilöllisen tunnisteen. Palvelu voi sisältää myös kolmansien osapuolten, kuten seurantapalveluiden, ja mainosverkostojen evästeitä. Kolmannet osapuolet saattavat asettaa evästeitä päätelaitteellesi Palveluiden käytön aikana.

Evästeiden estäminen

Käyttäjä voi halutessaan tyhjentää tai estää evästeet ja muun seurannan selaimen tai laitteensa asetuksista. Käyttäjät, jotka eivät halua tallentaa evästeitä heidän laitteelleen voivat Palvelun käytön aikana tai ennen Palveluiden käyttämistä vaihtaa selaimen asetuksista selaimensa kieltäytymään vastaanottamasta evästeitä (ns. ingocnito tai private browsing-asetus). Puhelimien ja tabletti-laitteiden osalta käyttäjä voi säätää laitteensa ja sovellusten asetuksia seurantaominaisuuksiin liittyen.

Huomaa että evästeiden ja seurannan poistaminen käytöstä voi vaikuttaa Palveluiden toimivuuteen.

Palvelumme sisältävät myös ns. yhteisöliitännäisiä, kuten Facebookin tai Googlen Tykkää ja/tai Jaa-painikkeen. Liitännäiset on sulautettu osaksi Palveluitamme, mutta niiden toiminnallisuus ja sisältö tulevat kolmannelta osapuolelta. Osa yhteisöliitännäisistä voi myös mahdollistaa kolmansien osapuolten kerätä tietoa Palveluiden käytöstä, mikäli käyttäjä on kirjautuneena kyseiseen palveluun. Jos käyttäjä on kirjautunut ulos tai jos käyttäjällä ei ole kyseisen palvelun käyttäjätiliä, käyttäjän selain/laite lähettää rajoitetumpia tietoja.

Hyödynnämme Palveluidemme yhteydessä kolmansien osapuolten tarjoamia työkaluja kerätäksemme ja hyödyntääksemme myös ei-henkilökohtaisia tietoja. Myös seuranta- ja analyysipalvelut, kuten Google Analytics tai Matomo käyttävät evästeitä. Kolmansien osapuolten palveluihin sovelletaan näiden omia tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja, eikä vastaa näiden toimijoiden tietojen keräämisestä tai käsittelystä ml. evästeet ja muut seurantatekniikat sekä linkit.

 Takaisin ylös

Henkilötietojen käsittely ja rekisterien suojaaminen

Henkilötietojen käsittelijät

Sivustoa ylläpitävän  henkilöstö voi käsitellä henkilötietoja kulloinkin voimassaolevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Tietoja käsittelevät vain erikseen määritellyt henkilöt yrityksen ohjeistuksen mukaisesti.

Voimme käyttää ulkopuolisen tahon teknistä käyttöliittymää tallennettujen tietojen avaamiseen.
 

Tietojen siirto kolmansiin maihin

Emme siirrä henkilötietoja EU:n tai ETA:n ulkopuolelle. 

 

  Tietoturva

Luvattoman pääsyn estäminen tietoihin joita säilytämme. 

  • Palvelumme jotka sisältävät henkilötietoja ovat suojattu SSL tekniikalla.
  • Pääsy säilyttämäämme henkilötietoon on rajoitettu ainoastaan niille tahoille joiden on päästävä tietoihin jotta palvelumme voi toimia. Pääsy on rajoitettu vain tietyille henkilöille yrityksessämme sekä sopimusyhteistyökumppaneillemme. 
  • Palvelimet joilla säilytämme henkilötietoja ovat suojattu standardien mukaisesti teknisillä menetelmillä kuten esimerkiksi palomuuri, salasana, tietokannan kryptaus sekä pääsynhallinta.
  • Huolehdimme myös siitä että tiedot joita säilytämme ovat varmuuskopioitu ja palautettavissa tarvittaessa.
     
  • Raportoimme verkkosivuillamme potentiaalisista tietoturvauhista jotka voivat vaikuttaa säilyttämiemme henkilötietojen turvallisuuteen. 
  • Tietoturvarikkomuksien sattuessa saatamme ilmoittaa asiasta myös suoraan käyttäjille. 
  • Saatamme myös tarvittaessa väliaikaisesti sulkea palvelumme tietojen turvaamisen vuoksi. 

Tietojen säilytys

Säilytämme käyttäjän tietoja kulloinkin voimassaolevan lainsäädännön mukaisesti ja vain niin kauan, kuin on tarpeen.

Käyttäjän tietoja säilytetään myös palvelun varmuuskopioissa jotka poistetaan automaattisesti tietyn ajan jälkeen.

Tämän tietoturvaselosteen voimassaolo

Tämä tietoturvaseloste on voimassa tämän verkkosivuston osalta josta vastaa poislukien palvelut joilla on erillinen tietoturvaseloste ja jotka eivät sisälly tähän tietoturvaselosteeseen. Tietoturvaselosteemme ei ole voimassa palveluissa jotka ovat jonkin toisen yrityksen tarjoamia kuten sivustot jotka linkittävät tälle sivustolle. Tietosuojakäytäntömme ei kata muiden organisaatioiden tai yritysten tietoturvakäytäntöjä, jotka voivat käyttää evästeitä, pikselitunnuksia ja muita tekniikoita mainoksiensa tarjoamisessa.

 

Rekisterinpitäjä

Päivitetty: 04.04.2018

 Takaisin ylös